Order Tray | Contact Us | Home | SIG Lists

[aprssig] Having trouble with APRS setup

John Denison kd5you at houston.rr.com
Sun Dec 26 21:36:10 UTC 2004


Hello,

I've been trying to set up my APRS equipment and make sure everything 
works before I put it in the car. The problem I have is that the TNC 
will not key up the radio in GPS mode.

I have the following hardware:

Garmin GPS V Deluxe
Kantronics KPC 3+
Kenwood TH-79A dual band HT

The GPS is working fine because I connected it to my pc and could see 
the data displayed in hyperterminal every 2 seconds. The cable that came 
with the GPS has a 9-pin female connector, and the TNC has a 25-pin 
female connector. I used a 25-pin male to 9-pin female adapter, and a 
9-pin male to male gender changer to get the GPS and TNC connected.

I configured the TNC exactly the same as the example shown in the manual 
for GPS use. The baud rate is set to 4800 for both the GPS and TNC. The 
GPS is set to output NMEA type data. The TNC's receive light comes on as 
it normally would when a signal is heard. The TNC will key up the radio 
in TERMINAL mode, but not in GPS mode. I used the following parameters 
to set up my TNC:

GPSINIT $PGRMO,GPGGA,1
GPSHEAD 1 $GPGGA
LTP 1 GPS via DIGI
BLT 1 EVERY 00:01:00
ABAUD 4800
INTFACE GPS


Does anyone have any suggestions on how to get this going?

Thank you

73's
John Denison
KD5YOU
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.tapr.org/pipermail/aprssig/attachments/20041226/05c58cc6/attachment.htm 


More information about the aprssig mailing list