Order Tray | Contact Us | Home | SIG Lists

[aprssig] Opentracker Help Needed

scott at opentrac.org scott at opentrac.org
Mon Dec 19 15:18:38 UTC 2005


Hi Andrew,
 
There are a few USB adapters out there that have trouble with the
OpenTracker.  This seems to be due to the fact that the turnaround between
RX and TX is too slow to respond to the bootloader's startup signal in time.
What model USB adapter are you using, and do you have a standard serial port
to test with?
 
Scott
N1VG


  _____  

From: aprssig-bounces at lists.tapr.org [mailto:aprssig-bounces at lists.tapr.org]
On Behalf Of Andrew Rich
Sent: Monday, December 19, 2005 2:21 AM
To: TAPR List
Subject: [aprssig] Opentracker Help Needed


Gudday
 
Got one of Scott's opentracker kits on the bench.
 
Volts are good, I know the data is going back and forth from the chip, I see
data on the CRO.
 
I have a USB to serial adaptor with LED's on it and I can see the PC
transmitting towards the kit when the config program is running.
 
When I power cycle the kit in the connect mode, sometimes the KIT LED comes
on, showing config mode, but then nothing happens.
 
I know there is data coming from the chip as well, cause when I power cycle
it, I can see the RX LED in the USB / COM port adaptor flash.
 
Are there any data speeds or stop bits that need to be set ?
 
I have tried jumper 2 and jumper 3 (config select in and out) same deal.
 
Ideas ?
 
 

-----------------------------------------
Andrew Rich - VK4TEC
 <mailto:vk4tec at tech-software.net> vk4tec at tech-software.net
www.tech-software.net
Brisbane AUSTRALIA 

 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.tapr.org/pipermail/aprssig/attachments/20051219/f07ccfb7/attachment.htm 


More information about the aprssig mailing list