Order Tray | Contact Us | Home | SIG Lists

[aprssig] Re: Ultimeter II & KPC3+

Bruce, KQ4TV aprssig at almostanywhere.com
Mon Feb 7 15:58:14 UTC 2005


An additional change that I made was:

GPSPORT 2400 NORMAL NOCHECK

but it still does not seem to work.

I also tried hooking up my Ultimeter II to a Byonics WXtrak but it 
appears to not support the Ultimeter II in "#" mode and I don't know 
haw to change it to "!!" mode.

Bruce, KQ4TV


On Feb 2, 2005, at 9:57 AM, Bruce W. Martin wrote:

> Yes I have confirmed that the UII us using # as the first character in 
> it's output.
> Is the GPSHW in LTP that significant?
>
> BTW, it would seem that Kantronics has eliminated the second 
> (software) serial port capability in the 9.0 firmware of the KPC3+
>
> Bruce, KQ4TV
>
> On Feb 2, 2005, at 9:34 AM, Kurt O. Jauss wrote:
>
>>    First verify that the Wx station outputs a !! or # string. Then 
>> program the TNC for ...
>> GPSH 1 !!  or
>> GPSH 1 #
>> BTP 1 e 00:05:00
>> LTP GPSHW  via WIDE2-2
>>
>>    Good luck
>>
>> Kurt
>>
>> Bruce, KQ4TV wrote:
>>
>>> I have a KPC3 Plus (v8.3) that I am using at home with my Igate 
>>> (RIMiGate).
>>> I have hooked my Ultimeter II to the GPS port, the second read-only 
>>> serial port wired through the radio port.
>>> I am using the following settings:
>>>
>>> gpshead 1 #
>>> LTP 1 aprs via wide,OHX2-2
>>> BLT 1 every 00:05:00
>>> GPSPORT 2400 NORMAL CHECKSUM
>>>
>>> The station location is showing up via both RF and internet but I am 
>>> not seeing any WX data.
>>> Has anyone else successfully made this work?
>>>
>>> Bruce
>>> -- 
>>> Bruce W. Martin, KQ4TV
>>> Trustee for AA4VU
>>> Vanderbilt University Amateur Radio Club
>>>
>>>
>>> _______________________________________________
>>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>> aprssig mailing list
>> aprssig at lists.tapr.org
>> https://lists.tapr.org/cgi-bin/mailman/listinfo/aprssig
>





More information about the aprssig mailing list