Order Tray | Contact Us | Home | SIG Lists

[aprssig] RE: D700 halfstolen HEAD dead problem FUSE found

Rodney Padmore rodpadmore at ns.sympatico.ca
Sat Jun 11 19:09:44 UTC 2005


Hi Kent,  My rig is also on the fritz but in my case I think I was the 
"cretin", as I was a bit careless handling it when I had it out of the car. 
The fan goes for a few seconds and my speaker also makes a sound when I do 
the hard reset. If your fan goes for a few seconds then that blown fuse of 
yours may also be my problem. Hope you can help me a bit. Sorry for your 
misfortune and hope you have your rig back on the air soon, 73 de Rod, 
VE1BSK.
----- Original Message ----- 
From: "KENT HUFFORD" <khufford at comcast.net>
To: "'TAPR APRS Mailing List'" <aprssig at lists.tapr.org>
Cc: "'Mike Newland'" <mnewland at one.net>; "'Bob Donnelly'" <k8mlm at aol.com>
Sent: Saturday, June 11, 2005 1:15 PM
Subject: [aprssig] RE: D700 halfstolen HEAD dead problem FUSE found


Found the blown fuse.  It's marked on the mother board F902. Right next to
the space where the VS-3 module would go.

I jumpered the smd and the head came to life.  Now to find a small ATO type
fuse. Lots of room to put it where the VS-3 module would go.  1.8A

Kent

-----Original Message-----
From: KENT HUFFORD [mailto:khufford at comcast.net]
Sent: Saturday, June 11, 2005 9:37 AM
To: 'TAPR APRS Mailing List'
Cc: 'Mike Newland'; 'Bob Donnelly'
Subject: D700 halfstolen HEAD dead problem


I've gotten some good suggestions. One that the cable is still bad, the
other that the 5vdc surface mount fuse on the mother board is blown.

I have two other D700s. So I took one of the other GOOD Panel cables and
tried it.  No joy.

Checked all the wire pins etc. Must be the cable got shorted when the cretin
tried to pull it out.

I've taken the radio out, opened it up... Can't find anything that looks
like a surface fuse near the panel connector on the mother board.

I downloaded what was supposed to be the service manual for the D700 from
the .dk web site.  The manual is 81 pages long, but only 53 in the file...
The diagrams are missing.

Any ideas what/where the fuse looks like?

Thanks in advance

Kent
KQ4KK
703-494-3063
khufford at comcast.net


-----Original Message-----
From: aprssig-bounces at lists.tapr.org [mailto:aprssig-bounces at lists.tapr.org]
On Behalf Of KENT HUFFORD
Sent: Sunday, June 05, 2005 5:02 PM
To: 'TAPR APRS Mailing List'
Cc: Mike Newland; Bob Donnelly
Subject: [aprssig] D700 halfstolen dead problem



A cretin broke into my van and "tried" to steal the D700 and 706mk2 control
heads from the dash, and the radios from under the seats, but because I had
the wiring so convoluted and the car alarm horn blaring, and 5 Mass. Highway
patrolman 300 feet away, they gave up. But not before tearing apart the
control cable between the D700 box and the control head. I fixed the cable.

But now when I try to turn on the D700 it does not come to life. Nothing on
the screen. The power to the D700 is good. I tried the hard reset, and all I
got was a faint sound from the speaker as static as I pushed the reset.

Ideas?

Thanks,
Kent




_______________________________________________
aprssig mailing list
aprssig at lists.tapr.org
https://lists.tapr.org/cgi-bin/mailman/listinfo/aprssig


-- 
No virus found in this incoming message.
Checked by AVG Anti-Virus.
Version: 7.0.323 / Virus Database: 267.6.8 - Release Date: 11/06/2005




-- 
No virus found in this outgoing message.
Checked by AVG Anti-Virus.
Version: 7.0.323 / Virus Database: 267.6.8 - Release Date: 11/06/2005





More information about the aprssig mailing list