Order Tray | Contact Us | Home | SIG Lists

[aprssig] I-Gate

Cap Pennell cap at cruzio.com
Wed Nov 23 16:26:12 UTC 2005


It seems these delays are always caused by UI-View32 IGates, and it's been
mentioned here many times before, but I haven't heard any usable solutions
or an explanation.  Anybody know any?

Same thing's been going on in San Francisco with KG6MRC-1 IGate, as can be
seen by the timestamps at:
http://www.findu.com/cgi-bin/raw.cgi?call=N6WKZ-2&time=1
73, Cap



> > ----- Original Message ----- From: "Robbie" <mwrobertson at comcast.net>
> > To: "TAPR APRS Mailing List" <aprssig at lists.tapr.org>
> > Sent: Wednesday, November 23, 2005 08:55
> > Subject: [aprssig] I-Gate
> >
> >
> >> Hi,
> >>
> >> I am observing a situation in the Chicagoland area that I think has
> >> been discussed before, and really should be addressed primarily by
> >> I-Gate sysops ASAP as it seems to be getting out of hand according to
> >> the posts here on this sig...
> >>
> >> What I am referring to is the DELAY of some passing of traffic to the
> >> internet of a mobile station's position reports of as much as 5
> >> minutes or more!
> >>
> >> I would guess there is a "heard before on internet" setting that is
> >> not being correctly set!
> >>
> >> It is very noticeable when tracking the mobile and watch it leap frog
> >> back and forth down the highway as much as two to 5 miles back and
> >> then forward to the current position, :-)
> >>
> >> Thanks,
> >>
> >> Robbie,  wa9inf






More information about the aprssig mailing list