Order Tray | Contact Us | Home | SIG Lists

[aprssig] UI-DIGI dupe

John Ronan jronan at tssg.org
Fri Apr 7 14:30:24 UTC 2006


I hadn't spotted that.. good man (I was looking at the start of the  
packet)... hmmm EI3RCW-4 is 3.10b09, EI2WTD is 3.10b08 I wonder if  
there is slightly different behaviour or something else going on.

Thanks Scott.

de John
EI7IG

On 7 Apr 2006, at 15:08, <scott at opentrac.org> wrote:

> It's interesting that one ends in '.' and the other ends in '?'.   
> In my
> experience, a '.' at the end of a packet is usually a carriage return.
> Maybe something's happening to special characters?  I haven't  
> looked at a
> UI-DIGI config in a while, and I don't remember if there's an  
> option to
> strip special characters.  Seems like that'd do it, though.
>
> Scott
> N1VG
>
>> -----Original Message-----
>> From: aprssig-bounces at lists.tapr.org
>> [mailto:aprssig-bounces at lists.tapr.org] On Behalf Of John Ronan
>> Sent: Friday, April 07, 2006 6:05 AM
>> To: TAPR APRS Mailing List
>> Subject: [aprssig] UI-DIGI dupe
>>
>>
>> Afternoon,
>>
>> When coming back to the office today I heard 4 beeps to indicate my
>> position packet had been rebroadcast 4 times.  This shouldn't have
>> happened ( think), so I had a look at the trace which I had running
>> and I picked out the packets below.
>>
>> 2m: fm EI7IG-9 to UR1UQW via WIDE1-1 WIDE2-1 ctl UIv
>> pid=F0(Text) len
>> 26 13:47:50
>> 0000  `}`vm_K>/]"4?}John, EI7IG.
>> 2m: fm EI7IG-9 to UR1UQW via EI3RCW-4* WIDE2-1 ctl UI pid=F0(Text)
>> len 26 13:47:50
>> 0000  `}`vm_K>/]"4?}John, EI7IG?
>>
>>
>> 2m: fm EI7IG-9 to UR1UQW via EI3RCW-4* EI2MLD* WIDE2 ctl UI pid=F0
>> (Text) len 26 13:47:53
>> 0000  `}`vm_K>/]"4?}John, EI7IG?
>>
>> 2m: fm EI7IG-9 to UR1UQW via EI2TTD* WIDE2-1 ctl UI pid=F0(Text) len
>> 26 13:47:55
>> 0000  `}`vm_K>/]"4?}John, EI7IG.
>>
>> 2m: fm EI7IG-9 to UR1UQW via EI2TTD* EI2MLD* WIDE2 ctl UI pid=F0
>> (Text) len 26 13:47:56
>> 0000  `}`vm_K>/]"4?}John, EI7IG.
>>
>> EI2MLD and EI3RCW-4 are NSR digi's so they are doing what they are
>> supposed to, but I would have thought that EI2MLD the UI-DIGI node
>> wouldn't have sent the packet on the second time. Or am I making an
>> incorrect assumption?
>>
>> I'm going to look for the config file for EI2MLD, but I'm
>> pretty sure
>> its set up as specified in fix14439.
>>
>> Comments?
>>
>> Regards
>> de John
>> EI7IG
>>
>>
>> --
>> John Ronan <jronan at tssg.org>, +353-51-302938
>> Telecommunications Software &  Systems Group,  http://www.tssg.org
>>
>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>> aprssig mailing list
>> aprssig at lists.tapr.org
>> https://lists.tapr.org/cgi-bin/mailman/listinfo/aprssig
>>
>>
>
>
>
>
> _______________________________________________
> aprssig mailing list
> aprssig at lists.tapr.org
> https://lists.tapr.org/cgi-bin/mailman/listinfo/aprssig

--
John Ronan <jronan at tssg.org>, +353-51-302938
Telecommunications Software &  Systems Group,  http://www.tssg.org







More information about the aprssig mailing list