Order Tray | Contact Us | Home | SIG Lists

[aprssig] Coverage between Oklahoma City and Little Rock

Scott Miller scott at opentrac.org
Thu Dec 28 18:33:03 UTC 2006


I wonder how many of the IGates are properly configured to pass message
traffic back to RF.  I haven't been able to get a response out of the
tracker for awhile now, but RX was a little flaky on that unit so it's hard
to say exactly what the problem is.

I know with aprsd I never was able to get it to gate messages properly,
which is why I finally gave up and switched to Xastir for my IGate.  I think
UI-View32 was the most popular IGate program last time I checked, though,
and as far as I know it works ok.

Scott
N1VG 

> -----Original Message-----
> From: aprssig-bounces at lists.tapr.org 
> [mailto:aprssig-bounces at lists.tapr.org] On Behalf Of Richard 
> Sharp, KQ4KX
> Sent: Thursday, December 28, 2006 9:30 AM
> To: TAPR APRS Mailing List
> Subject: Re: [aprssig] Coverage between Oklahoma City and Little Rock
> 
> I spent a few days in OKC last month.  There was fairly good 
> digi coverage 
> in the OKC area (using D7 and 1/4wave magmount).  However, I was 
> disappointed to see that only one digi (of the ten I counted) 
> seemed to be 
> compliant with the new n-N Paradigm.  There was IGate 
> stations in the area 
> too.
> 
> Richard
> 
> ----- Original Message ----- 
> From: "R. Crockett" <rcrocket at win.org>
> 
> 
> > Scott,
> >
> > Normal APRS in the midwest where there aren't any mountain 
> top APRS Digis.
> > Oklahoma has lots of area that isn't covered by digis.. and 
> Missouri only
> > has them around major citys along hwy 44 and 70.
> >
> > 73 de WØPC (Rick)
> >
> > ----- Original Message ----- 
> > From: "Scott Miller" <scott at opentrac.org>
> >
> >
> >> How's coverage out there?  I've got a tracker in a 
> friend's car and he's
> >> driving from California to Columbus, OH.  East of Oklahoma 
> City it seemed
> >> to
> >> drop out for about 5 hours.  Prior to that it had been 
> working well, and 
> >> I
> >> was able to send it a few configuration commands.  Looks like it's 
> >> working
> >> again now as he's approaching Memphis, though I haven't 
> been able to get
> >> my
> >> commands gated.
> >>
> >> The tracker is running 10 watts into a 1/4 wave mag mount 
> with a WIDE2-2
> >> path.  Should that path be OK back there?  Can't run any 
> higher power on
> >> that setup without blowing a fuse - it's a temporary 
> install and only has
> >> power from the cigarette lighter.
> >>
> >> Scott
> >> N1VG
> 
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> aprssig mailing list
> aprssig at lists.tapr.org
> https://lists.tapr.org/cgi-bin/mailman/listinfo/aprssig
> 
> 







More information about the aprssig mailing list