[aprssig] IGate issue

Andrew Rich vk4tec at tech-software.net
Tue Mar 18 02:29:10 CDT 2014


Could it be that Another Igate is faster than your reports. ? 

You should run wire shark program on your PC to see packets going to the internet 

Andrew 

Sent from my iPhone

> On 18 Mar 2014, at 1:16 pm, "Boardman, Bruce" <Bruce.Boardman at team.telstra.com> wrote:
> 
> Andrew,
>  
> When you say passcode, I did need a new registration number, and from that I got a new Validation number which I have entered into IU View under “APRS server setup”. It is connected to the tier 2 server OK. Have a look at my Igate and you will see its working but no liost like it used to have. Thanks.
>  
> Regards,
> Bruce Boardman 
> Telstra - Network & Access Technologies
> <image001.png>
> Ph (02) 8576 7011 
> Mob 0427 755 678 
> Telstra Depot
> Lot2/ 44-58 Duhig St,
> Harristown QLD 4350 
> 
>  
> From: aprssig-bounces at tapr.org [mailto:aprssig-bounces at tapr.org] On Behalf Of Andrew P.
> Sent: Tuesday, 18 March 2014 11:51 AM
> To: TAPR APRS Mailing List
> Subject: Re: [aprssig] IGate issue
>  
> Did you change your passcode? You changed your callsign, so you will need a new APRS-IS passcode corresponding to the new callsign.
> 
> Contact the author of the software you are using for a new passcode if you don't have one already.
> 
> Andrew Pavlin, KA2DDO
> author of YAAC
> http://www.ka2ddo.org/ka2ddo/YAAC.html
> 
> From: Bruce.Boardman at team.telstra.com
> To: aprssig at tapr.org
> Date: Tue, 18 Mar 2014 12:45:46 +1100
> Subject: [aprssig] IGate issue
> 
> Hi,
> I recently changed address (to a different state in Australia) and this necessitated a callsign change. My Igate is now VK4MQ-5 (used to be VK2ZZM-5).
>  
> http://aprs.fi/info/a/VK4MQ-5
>  
> Since the change I am passing packets RF to internet OK, but I don't have a "stations heard by" list any more. Also my graphs show nothing. I tried firing up my mobile tracker on 10MHz so that only my Igate could hear it, and the packets pass OK but still no list. Other mobile stations are passing info to me which I can see from their raw packets.
> Looks like an APRS server problem to me, as I have confirmed all my UI View settings?? Any advice please?
>  
>  
> Regards,
> Bruce Boardman
> 
>  
> 
> _______________________________________________ aprssig mailing list aprssig at tapr.org http://www.tapr.org/mailman/listinfo/aprssig
> _______________________________________________
> aprssig mailing list
> aprssig at tapr.org
> http://www.tapr.org/mailman/listinfo/aprssig
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tapr.org/pipermail/aprssig/attachments/20140318/809b93f7/attachment.html>


More information about the aprssig mailing list