[aprssig] IGate issue

Boardman, Bruce Bruce.Boardman at team.telstra.com
Tue Mar 18 02:36:55 CDT 2014


Andrew,
I tried terminating the vehicle transmitter so only I could hear it locally. The vehicle tracks OK but still no stations heard by?

Regards,
Bruce Boardman
Telstra - Network & Access Technologies
[cid:image001.png at 01CF42D0.A7BF8110]
Ph (02) 8576 7011<tt:0285767011?Dial>
Mob 0427 755 678
Telstra Depot
Lot2/ 44-58 Duhig St,
Harristown QLD 4350


From: aprssig-bounces at tapr.org [mailto:aprssig-bounces at tapr.org] On Behalf Of Andrew Rich
Sent: Tuesday, 18 March 2014 5:29 PM
To: TAPR APRS Mailing List
Subject: Re: [aprssig] IGate issue

Could it be that Another Igate is faster than your reports. ?

You should run wire shark program on your PC to see packets going to the internet

Andrew

Sent from my iPhone

On 18 Mar 2014, at 1:16 pm, "Boardman, Bruce" <Bruce.Boardman at team.telstra.com<mailto:Bruce.Boardman at team.telstra.com>> wrote:
Andrew,

When you say passcode, I did need a new registration number, and from that I got a new Validation number which I have entered into IU View under “APRS server setup”. It is connected to the tier 2 server OK. Have a look at my Igate and you will see its working but no liost like it used to have. Thanks.

Regards,
Bruce Boardman
Telstra - Network & Access Technologies
<image001.png>
Ph (02) 8576 7011<tt:0285767011?Dial>
Mob 0427 755 678
Telstra Depot
Lot2/ 44-58 Duhig St,
Harristown QLD 4350



From: aprssig-bounces at tapr.org<mailto:aprssig-bounces at tapr.org> [mailto:aprssig-bounces at tapr.org] On Behalf Of Andrew P.
Sent: Tuesday, 18 March 2014 11:51 AM
To: TAPR APRS Mailing List
Subject: Re: [aprssig] IGate issue

Did you change your passcode? You changed your callsign, so you will need a new APRS-IS passcode corresponding to the new callsign.

Contact the author of the software you are using for a new passcode if you don't have one already.

Andrew Pavlin, KA2DDO
author of YAAC
http://www.ka2ddo.org/ka2ddo/YAAC.html
________________________________
From: Bruce.Boardman at team.telstra.com<mailto:Bruce.Boardman at team.telstra.com>
To: aprssig at tapr.org<mailto:aprssig at tapr.org>
Date: Tue, 18 Mar 2014 12:45:46 +1100
Subject: [aprssig] IGate issue
Hi,
I recently changed address (to a different state in Australia) and this necessitated a callsign change. My Igate is now VK4MQ-5 (used to be VK2ZZM-5).

http://aprs.fi/info/a/VK4MQ-5

Since the change I am passing packets RF to internet OK, but I don't have a "stations heard by" list any more. Also my graphs show nothing. I tried firing up my mobile tracker on 10MHz so that only my Igate could hear it, and the packets pass OK but still no list. Other mobile stations are passing info to me which I can see from their raw packets.
Looks like an APRS server problem to me, as I have confirmed all my UI View settings?? Any advice please?


Regards,
Bruce Boardman


_______________________________________________ aprssig mailing list aprssig at tapr.org<mailto:aprssig at tapr.org> http://www.tapr.org/mailman/listinfo/aprssig
_______________________________________________
aprssig mailing list
aprssig at tapr.org<mailto:aprssig at tapr.org>
http://www.tapr.org/mailman/listinfo/aprssig
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tapr.org/pipermail/aprssig/attachments/20140318/086dc63c/attachment-0001.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image001.png
Type: image/png
Size: 1332 bytes
Desc: image001.png
URL: <http://www.tapr.org/pipermail/aprssig/attachments/20140318/086dc63c/attachment-0001.png>


More information about the aprssig mailing list