[aprssig] making AGWPE work with an Icom IC-7100

Andrew P. andrewemt at hotmail.com
Sun Jan 18 14:32:31 CST 2015


Drat. Neither CAT7200, or switching from AGWPE to UZ7HO solved the problem (had to switch because AGWPE wouldn't go high enough in COM port numbers to access the virtual port from CAT7200). I'm still getting good reception, but still can't key up the IC-7100 transmitter.

Guess I need to fix my hardware TNC hookup instead.

Andrew, KA2DDO

From: andrewemt at hotmail.com
To: aprssig at tapr.org
Date: Sun, 18 Jan 2015 10:53:26 -0500
Subject: Re: [aprssig] making AGWPE work with an Icom IC-7100




VOX doesn't appear to work. I can cough at the radio and it will key up, but forcing beaconing won't key it (even though I'm still receiving packets just fine).

Time to tinker some more. Thanks for the advice, both of you.

Andrew, KA2DDO

From: duffy at wb8nut.com
Date: Sun, 18 Jan 2015 06:31:30 -0500
To: aprssig at tapr.org
Subject: Re: [aprssig] making AGWPE work with an Icom IC-7100

I think that is correct, with an Icom radio you will need a CI-V interface.
Or you could look at using VOX to key the radio.
Duffywww.wb8nut.com
On Jan 18, 2015, at 4:44 AM, John Wiseman <john.wiseman at cantab.net> wrote:Andrew, How are you trying to key the radio? The 7100 doesn't support RTS or DTR keying, only CI-V, and I'm pretty sure agwpe doesn't support CI-V. I have written a program that converts changes to RTS on a Virtual COM port to CI-V PTT Commands. See http://www.cantab.net/users/john.wiseman/Documents/CAT7200.htmlIt was originally written for the 7200, hence the name, but works with the 7100 if you set the right CI-V address. I've found the the UZ7HO soundmodem works rather better than AGWPE. It uses the same interface as AGWPE so is a direct replacement. http://uz7.ho.ua/packetradio.htm 73, JohnFrom: aprssig-bounces at tapr.org [mailto:aprssig-bounces at tapr.org] On Behalf Of Andrew P.
Sent: 18 January 2015 07:09
To: aprssig at tapr.org
Subject: [aprssig] making AGWPE work with an Icom IC-7100

Greetings, all.

This is going to be a weird question, but has anyone gotten AGWPE to work with an Icom IC-7100 radio? I thought this was the only radio hookup I was getting successful PTT operation with (using fldigi and flrig, according to the setup directions for the 7100), but using the same setup for AGWPE, I can hear packets just fine (better than with the hardware TNC I have connected to another radio), but I can't get the 7100's transmitter to key up (even though AGWPE blinks the task bar lights to indicate it is transmitting).

I'm using COM9 as the serial port (the first serial port on the IC-7100's USB connection), and Sound Card as the TNC type through the 7100's USB audio device. I know I'm hooked up to the right audio device because I am successfully decoding received packets. But it won't key the transmitter.

Any advice welcome.

Andrew Pavlin, KA2DDO
_______________________________________________aprssig mailing listaprssig at tapr.orghttp://www.tapr.org/mailman/listinfo/aprssig

_______________________________________________
aprssig mailing list
aprssig at tapr.org
http://www.tapr.org/mailman/listinfo/aprssig 		 	   		  

_______________________________________________
aprssig mailing list
aprssig at tapr.org
http://www.tapr.org/mailman/listinfo/aprssig 		 	   		  
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tapr.org/pipermail/aprssig/attachments/20150118/7cd0aa09/attachment.html>


More information about the aprssig mailing list