[aprssig] Not digipeating since moving to a new computer

Lynn W. Deffenbaugh (Mr) ldeffenb at homeside.to
Fri Oct 30 10:47:02 CDT 2015

The APRS-IS feed includes duplicate suppression.  Only the FIRST packet 
received by any single APRS-IS server is stored.  Others are dropped as 
duplicates.  So, if there's another IGate in range of your mobile that 
is even slightly faster at delivering packets than your station is, it 
will show as the station that received and gated your packet.

N7OJV-10 is an APRSIS32 instance which has a very streamlined code path 
between receiving packets and delivering them to the APRS-IS.

You might want to post to the UI-View Yahoo group for details on how to 
tell if your UI-View IGate is actually working.  The APRS-IS isn't going 
to be very clear about it.

Lynn (D) - KJ4ERJ - Author of APRSISCE for Windows Mobile and Win32

PS.  Digipeating is RF-to-RF.  IGating is RF-to-IS and IS-to-RF.

On 10/30/2015 11:09 AM, Dave Kaplan via aprssig wrote:
> Looking for some suggestions for a problem I am having with UIView.
> Over a year ago I moved my hard drive from one computer to another 
> computer. All the programs seemed to be working fine and I can see 
> WB0WNX reporting both position and weather on findu.com.
> http://www.findu.com/cgi-bin/wxpage.cgi?call=WB0WNX
> It wasn’t until I had a ham visitor that I realized my station is no 
> longer digipeating other stations to the internet. Sitting right 
> outside my house, watching the display on my D710, I can see my 
> vehicle being digipeated but when I check it is not being reported on 
> findu as being sent by my station but rather from another station.
> WB0WNX-3>TRRY8P,WIDE3-3,qAR,N7OJV-10:`|4In <j/]"43}=
> WB0WNX-3>TRSP6Q,WIDE2-1,qAR,N7OJV-10:`|4lsWj/]"7l}=
> WB0WNX-3>TRSP6Q,WIDE3-3,qAR,N7OJV-10:`|4lATj/]"7r}=
> WB0WNX-3>TRRY7Y,WIDE2-1,qAR,N7OJV-10:`|4]l#Wj/]"7d}=
> WB0WNX-3>TRRY7R,WIDE3-3,qAR,N7OJV-10:`|4[l?hj/]"7a}=
> WB0WNX-3>TRRY7R,WIDE3-3,qAR,N7OJV-10:`|4Nls8j/]"43}=
> WB0WNX-3>TRSQ1U,KC0QWN-15*,WIDE3-2,qAR,KC0QWN-10:`|5­l"'j/]"7e}=
> WB0WNX-3>TRSP2U,WIDE2-1,qAR,N7OJV-10:`|5!m^(j/]"7]}=
> The COMM port did change when moving computers but I changed it on the 
> UIView setup so the computer and the TNC are talking. I’m wondering if 
> there is a hidden setting for digipeating that needs to be changed. 
> I’m thinking maybe I should wipe the UIView install and do a fresh 
> install to see if that fixes the issue. But before I do that I thought 
> I would check and see if anyone has any suggestions on things I should 
> change or check.
> Dave
> Sioux City, IA
> _______________________________________________
> aprssig mailing list
> aprssig at tapr.org
> http://www.tapr.org/mailman/listinfo/aprssig

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tapr.org/pipermail/aprssig/attachments/20151030/d31240b1/attachment.html>

More information about the aprssig mailing list