[aprssig] APRS on D710

Ed Lizard Rosen n3gxh-1 at verizon.net
Fri Mar 11 12:31:24 CST 2016


Your -6 showed up 40 minutes ago.



On 03/11/2016 12:33 PM, Randy Love via aprssig wrote:
> Those 'my position' on the screen meant that it received your position 
> packet after it was repeated by two digipeaters.
>
> The issue isn't that you aren't transmitting out, it's that your 
> packets aren't making it to an igate.
>
> Did you try looking on aprs.fi <http://aprs.fi> for your updates? 
> Also, aprs.fi <http://aprs.fi> will show you what's in your area that 
> you may be hitting.
>
> Also, do you have your GPS set up? I'm not clear on that point, so I'm 
> asking. Sorry if you stated such before and I just didn't notice.
>
> Randy
> WF5X
>
>
> On Fri, Mar 11, 2016 at 11:32 AM, TomK via aprssig <aprssig at tapr.org 
> <mailto:aprssig at tapr.org>> wrote:
>
>     On 3/11/2016 3:54 AM, TomK via aprssig wrote:
>>     On 3/10/2016 5:19 PM, lloyd mitchell via aprssig wrote:
>>>     May not matter but the path I use is WIDE1-1,WIDE2-2
>>>
>>>     Ko4L lloyd
>>>
>>>     On Thu, Mar 10, 2016 at 8:09 PM, Bob Stephens via aprssig
>>>     <aprssig at tapr.org <mailto:aprssig at tapr.org>> wrote:
>>>
>>>         I think if you have the Beacon set to manual you have to use
>>>         the BCON key on the 
>>>
>>     front panel to cause a beacon to be transmitted. You need either
>>     AUTO or Smartbeaconing.
>>>
>>>
>>>         Bob AF9W
>>>
>>     Lloyd,
>>
>>     WIDE2-2 is the recommended path in my area.
>>
>>     Bob,
>>
>>     I'll change my Beacon setting to AUTO and let you know if you've
>>     put your finger on the problem.
>>
>>     Thanks to you both for your replies.
>>
>>     TomK  W5LON
>>
>>
>>     _______________________________________________
>>     aprssig mailing list
>>     aprssig at tapr.org <mailto:aprssig at tapr.org>
>>     http://www.tapr.org/mailman/listinfo/aprssig
>     Bob,
>
>     I changed my Beacon setting to AUTO and here's what happened:
>     The D-710 screen showed "my position" twice, after I had the rig
>     turned on for a little over two minutes.
>     I went into my home and I brought up "findu".  It reported "No
>     position report for W5LON has been heard in the last 10 days".
>
>     This response was puzzeling as I had not seen "my position"
>     shown on the screen of my D-710 prior to changing changing my
>     Beacon setting to AUTO.
>
>     TomK
>
>
>     _______________________________________________
>     aprssig mailing list
>     aprssig at tapr.org <mailto:aprssig at tapr.org>
>     http://www.tapr.org/mailman/listinfo/aprssig
>
>
>
>
> _______________________________________________
> aprssig mailing list
> aprssig at tapr.org
> http://www.tapr.org/mailman/listinfo/aprssig


-- 
-- --
--    "Saving peoples' lives
    so they may live long enough
      to become witty."

   Ed Lizard Rosen FF/EMTB N3GXH
    n3gxh at arrl.net
    n3gxh at winlink.org (on the road)
    Days   410 965-8498
    Eves   410 655-4956
    Nextel 443 677-1427
Where was I now? http://www.findu.com/cgi-bin/find.cgi?N3GXH*
(n3gxh-3 is the Jeep, -1 is home, -2 is work, -14 is the truck)


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tapr.org/pipermail/aprssig/attachments/20160311/485b14c9/attachment.html>


More information about the aprssig mailing list