[aprssig] APRS on D710

Randy Love rlove31 at gmail.com
Fri Mar 11 11:38:39 CST 2016


You're making it ok according to this:

http://aprs.fi/#!call=a%2FW5LON-6&timerange=3600&tail=3600

and the packet look good too, according to this:
http://aprs.fi/?c=raw&call=W5LON-6


73,
Randy
WF5X

On Fri, Mar 11, 2016 at 12:33 PM, Randy Love <rlove31 at gmail.com> wrote:

> Those 'my position' on the screen meant that it received your position
> packet after it was repeated by two digipeaters.
>
> The issue isn't that you aren't transmitting out, it's that your packets
> aren't making it to an igate.
>
> Did you try looking on aprs.fi for your updates? Also, aprs.fi will show
> you what's in your area that you may be hitting.
>
> Also, do you have your GPS set up? I'm not clear on that point, so I'm
> asking. Sorry if you stated such before and I just didn't notice.
>
> Randy
> WF5X
>
>
> On Fri, Mar 11, 2016 at 11:32 AM, TomK via aprssig <aprssig at tapr.org>
> wrote:
>
>> On 3/11/2016 3:54 AM, TomK via aprssig wrote:
>>
>> On 3/10/2016 5:19 PM, lloyd mitchell via aprssig wrote:
>>
>> May not matter but the path I use is WIDE1-1,WIDE2-2
>>
>> Ko4L lloyd
>>
>> On Thu, Mar 10, 2016 at 8:09 PM, Bob Stephens via aprssig <
>> <aprssig at tapr.org>aprssig at tapr.org> wrote:
>>
>>> I think if you have the Beacon set to manual you have to use the BCON
>>> key on the
>>
>> front panel to cause a beacon to be transmitted. You need either AUTO or
>> Smartbeaconing.
>>
>>
>>> Bob AF9W
>>>
>> Lloyd,
>>
>> WIDE2-2 is the recommended path in my area.
>>
>> Bob,
>>
>> I'll change my Beacon setting to AUTO and let you know if you've put your
>> finger on the problem.
>>
>> Thanks to you both for your replies.
>>
>> TomK  W5LON
>>
>>
>> _______________________________________________
>> aprssig mailing listaprssig at tapr.orghttp://www.tapr.org/mailman/listinfo/aprssig
>>
>> Bob,
>>
>> I changed my Beacon setting to AUTO and here's what happened:
>> The D-710 screen showed "my position" twice, after I had the rig
>> turned on for a little over two minutes.
>> I went into my home and I brought up "findu".  It reported "No
>> position report for W5LON has been heard in the last 10 days".
>>
>> This response was puzzeling as I had not seen "my position"
>> shown on the screen of my D-710 prior to changing changing my
>> Beacon setting to AUTO.
>>
>> TomK
>>
>>
>> _______________________________________________
>> aprssig mailing list
>> aprssig at tapr.org
>> http://www.tapr.org/mailman/listinfo/aprssig
>>
>>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tapr.org/pipermail/aprssig/attachments/20160311/24feea51/attachment.html>


More information about the aprssig mailing list