[nos-bbs] First try to connect to ampr.org via Axudp tunnel

Miguel Bahi Cruz miguelbahi_cruz at hotmail.com
Mon Oct 28 05:37:44 CDT 2013


Hello :

 

I am trying to connect my jnos node to the rest of the
world ampr.org

Thanks to Paul, GB7CIP, he opens to me access to his
node, to give me connectivity.

 

I make this configs in my autoexec.nos jnos file

 

attach axudp axu0 256 62.49.17.234 gb7cip 10092 10092   ( Ax udp tunnel to gb7cip )

route add 44/8 axu0 44.131.244.1

 

And make a Nat mapping of the udp port 10092 to jnos
box IP  on my lan ( 192.168.0.201 – tun0  ) in my DSL home router.

 

the result is:

 

ifconfig

axu0     IP addr
44.133.3.39 MTU 256 Link encap AX25

       
 Link addr GB7CIP   BBS EB5JEQ   Paclen 256   Irtt 5000

       
 AXIP dest 62.49.17.234

       
 flags 0xcb0 trace 0x0 netmask 0x00000000 broadcast 0.0.0.0

       
 sent: ip 0 tot 0 idle 0:00:00:05

       
 recv: ip 0 tot 0 idle 0:00:00:05

       
 descr: axudp wormhole

tun0     IP addr
192.168.0.201 MTU 1500 Link encap TUN

       
 flags 0x0 trace 0x0 netmask 0x00000255 broadcast 0.0.0.0

       
 sent: ip 0 tot 0 idle 0:00:00:05

       
 recv: ip 0 tot 0 idle 0:00:00:05

loopback IP addr 127.0.0.1 MTU
65535 Link encap None

       
 flags 0x0 trace 0x0 netmask 0xffffffff broadcast 255.255.255.255

       
 sent: ip 0 tot 0 idle 0:00:00:05

       
 recv: ip 0 tot 0 idle 0:00:00:05

encap    IP addr
44.133.3.39 MTU 1500 Link encap None

       
 flags 0x0 trace 0x0 netmask 0xffffffff broadcast 255.255.255.255

       
 sent: ip 0 tot 0 idle 0:00:00:05

       
 recv: ip 0 tot 0 idle 0:00:00:05

 

 

jnos>route   

Destination    
 Len Interface Gateway          Metric PD Timer
 Use

44.0.0.0      
  8   axu0      44.131.244.1     1  
      man    0

default      
   0   tun0      192.168.0.30     1
        man    0

 

192.168.0.30 is the ip of the my ADSL home router.

 

But i Make pings to 44.131.244.1
(gb7cip.ampr.org) and don't have answer, I think that the first try, has no
successful to me.

 

I am not sure if I am making the configs ok.

Thanks for your help

  		 	   		  
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.tapr.org/pipermail/nos-bbs/attachments/20131028/cbc7a364/attachment-0001.html>


More information about the nos-bbs mailing list