Order Tray | Contact Us | Home | SIG Lists

[wxsig] RE: Problem w/ new t-238+

Will Beals will at beals5.com
Sat Jul 9 16:46:24 UTC 2005


Kent:
 
Glad you like the kit!  OK on MON08C.  I am trying to figure out how to
compile a version that does not need all that framework stuff, but I make a
very poor windows programmer! :)
 
will

  _____  

From: Kent Ochs [mailto:kentochs at sbcglobal.net] 
Sent: Saturday, July 09, 2005 10:42 AM
To: will at beals5.com; TAPR Weather Station SIG Mailing List
Subject: RE: [wxsig] RE: Problem w/ new t-238+


Will,
 
Picked the kit up at Dayton.  Downloaded MON8C and 1.15.3.  This fixed the
"9" problem.  The T-238+ should be good to go once I receive my four
conductor "Yaesu" plug.
 
Feedback on MON8C was that it worked fine under Windows 2000, although I did
have to download and install the 1.1 .Net framework.
 
Thanks for everything and to everyone involved with the T-238+, this is a
wonderful kit.
If you haven't already purchased one, I highly recommend it.
 
Sincerely
 
Kent
W9KAO
Will Beals <will at beals5.com> wrote:

Kent:

When did you get your kit? My concern is that the few kits that went out
with that very old software should have just been the beta testers. 1.15.0
was my very first cut at a T238+ code release and it did have some
elementary bugs.

will

-----Original Message-----
From: wxsig-bounces at lists.tapr.org [mailto:wxsig-bounces at lists.tapr.org] On
Behalf Of John Koster
Sent: Friday, July 08, 2005 9:51 AM
To: TAPR Weather Station SIG Mailing List
Subject: RE: [wxsig] RE: Problem w/ new t-238+

http://beals5.com/wx/
click the downloads links there in the left panel.

On Fri, 8 Jul 2005, Kent Ochs wrote:

> John,
> 
> Ah, I see you are a "9" lander as well. Display says 1.15.0R. I Guess I
have some updating to do. Where can I find the latest and greatest code?
> 
> Thanks.
> 
> Kent
> W"9"KAO
> 
> John Koster wrote:
> I had the same problem. What revision of S/W do you have? Updating 
> fixed my problem. I don't have anything handy to check, but I think 
> you need at least 1.5.3 for the 9 land fix.
> 
> On Fri, 8 Jul 2005, Kent Ochs wrote:
> 
> > Will,
> > Thanks for the feedback, I have moved forward and completed the 
> > installation of the IC's. All appears well, but I need to complete 
> > the TNC to Radio interface to complete the project.
> > I attempted to program my callsign into the unit, but can not 
> > program the "9" in my call sign. 0 through 8 are there, then it skips to
"A".
> > Is this some kind of conspiracy against those of us in "9" land:-).
> > 
> > Thanks.
> > 
> > Kent
> > 
> > Will Beals wrote:
> > Kent:
> > 
> > Good catch! Given the resistor and diode, it isn't going to be +5V. 
> > 3.4V is about right. I need to fix the manual.
> > 
> > will
> > 
> > -----Original Message-----
> > From: wxsig-bounces at lists.tapr.org 
> > [mailto:wxsig-bounces at lists.tapr.org] On Behalf Of Kent Ochs
> > Sent: Thursday, July 07, 2005 9:42 PM
> > To: wxsig at lists.tapr.org
> > Subject: [wxsig] RE: Problem w/ new t-238+
> > 
> > Will,
> > 
> > Have been tied up the last couple of weeks, but have finally had a 
> > chance to signup on the sig and spend some time working on the unit.
> > 
> > I have some how gotten past the sensor problem and the unit is now 
> > working properly.
> > 
> > I have completed the assembly of the modem. The 5 volt tests have 
> > checked out for all tests except the P100 pin 6 test. I am measuring 
> > ~ 3.4 volts on this pin. I have verified r109 (1.2K/brown-red-red), 
> > d101 is in correctly (u100 pin 3 to 16 lights led), and transistor 
> > q100 is in correctly. I can not find any explanation for the lower than
5v reading on this pin.
> > 
> > Thanks.
> > 
> > Kent
> > 
> > Will Beals wrote:
> > Kent:
> > 
> > Best to discuss this on the [wxsig] forum so others can see what is 
> > going on too, are you subscribed?
> > 
> > The message means that the T238+ has discovered and learned a rain 
> > gauge sensor, but no longer sees it on the network. This is a normal 
> > thing, I added that feature to gracefully handle folk that take down 
> > their rain gauges during the winter. I am also pretty certain that is
not the issue.
> > 
> > Because you got that message though, it appears you may be juggling 
> > sensors somehow or have manually programmed in some other sensor 
> > IDs. In general the T238(+) should handle missing sensors OK, but 
> > there may be holes in how gracefully that is handled. If you 
> > manually entered sensor IDs, I have done very little testing on how 
> > gracefully the T238(=+) handles typos for sensor IDs.
> > 
> > Do either of those situations apply to you? If so, best bet is to 
> > re-learn sensor IDs (starting with old ones to get past the lockup) 
> > or to start over with blank IDs or check for any typos in your ID list.
> > 
> > will
> > 
> > 
> > ---------------------------------
> > From: Kent Ochs [mailto:kentochs at sbcglobal.net]
> > Sent: Sunday, June 19, 2005 7:09 PM
> > To: will
> > Subject: Problem w/ new t-238+
> > 
> > 
> > 
> > Will,
> > 
> > I am please to say that I found no additional documentation errors. 
> > I have successfully completed the checkout of the unit. This is a 
> > wonderful kit, but I have encounter one problem at this point.
> > 
> > The unit successful goes through the startup messages but seems to 
> > hang at the message "Rain Guage missing! Will ignore sensor." message.
> > 
> > I am using this with a working AAG 1-wire (V3) weather station. I 
> > have successfully used this unit with my basic stamp system. I have 
> > brought the unit down from the roof and connected it via the 
> > supplied AAG cable with the same results.
> > 
> > Any suggestions at this point? If you rather I post this on the WX 
> > sig I be glad to post this there.
> > 
> > Thanks again and 73's
> > 
> > Kent Ochs
> > W9KAO
> > 
> > 
> > 
> > 
> > _______________________________________________
> > wxsig mailing list
> > wxsig at lists.tapr.org
> > https://lists.tapr.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wxsig
> > 
> > 
> > 
> > 
> > _______________________________________________
> > wxsig mailing list
> > wxsig at lists.tapr.org
> > https://lists.tapr.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wxsig
> > _______________________________________________
> > wxsig mailing list
> > wxsig at lists.tapr.org
> > https://lists.tapr.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wxsig
> > 
> 
> 

--
73,
John, W9DDD


_______________________________________________
wxsig mailing list
wxsig at lists.tapr.org
https://lists.tapr.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wxsig




_______________________________________________
wxsig mailing list
wxsig at lists.tapr.org
https://lists.tapr.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wxsig





More information about the wxsig mailing list