Order Tray | Contact Us | Home | SIG Lists

[wxsig] T238+ Modem Problems - problem solved

wn0x at earthlink.net wn0x at earthlink.net
Tue Dec 12 04:44:38 UTC 2006


It was very easy to fix.  I just never occured to me to check that out.  But when you mentioned that it sends the version on startup, I got to thinking about how it would id the station, then BAM, I remembered I hadn't entered the station info yet.

Thanks.

-----Original Message-----
>From: Will Beals <will at beals5.com>
>Sent: Dec 11, 2006 9:02 PM
>To: 'TAPR Weather Station SIG Mailing List' <wxsig at lists.tapr.org>
>Subject: RE: [wxsig] T238+ Modem Problems - problem solved
>
> Rich:
>
>Oops, messages crossed. Did not think that was a fatal error!  Will look
>into that.
>
>will
>
>-----Original Message-----
>From: wn0x at earthlink.net [mailto:wn0x at earthlink.net] 
>Sent: Monday, December 11, 2006 7:57 PM
>To: will at beals5.com; TAPR Weather Station SIG Mailing List; 'TAPR Weather
>Station SIG Mailing List'
>Subject: RE: [wxsig] T238+ Modem Problems - problem solved
>
>Will - problem solved
>
>I DID NOT have my call entered yet.  Never occurred to me to do this since I
>was testing basic functionality.  Frankly, I never got that far and it just
>ocurred to me as I read your post.
>
>Would you consider a mod that states "NO CALL!" on startup and prevents
>sending the posit until a valid call sign is entered?
>
>I will begin further testing now. Hopefully AP006 will be back on the air
>after a long hiatus! 
>
>Rich - wn0x
>
>
>
>-----Original Message-----
>>From: Will Beals <will at beals5.com>
>>Sent: Dec 11, 2006 5:35 PM
>>To: 'TAPR Weather Station SIG Mailing List' <wxsig at lists.tapr.org>
>>Subject: RE: [wxsig] T238+ Modem Problems
>>
>>Rich:
>>
>>By intro screen do you mean the copyright screen or the "one moment please"
>>screen?
>>
>>I am guessing the latter as it sounds like the T238 thinks the channel 
>>is busy and waiting for it to clear before sending its "Hi, I'm here" 
>>packet that broadcasts the SW version number.
>>
>>Is the busy LED lit? (suspect not or you'd have noticed) Any chance of 
>>a wiring error there.  It is pin 6 of the connector, but best place is 
>>pin 11 of the micro.  It should be low.
>>
>>Final wiring to check is the path from pin 14 of the MX-614 through pin 
>>11 of the header to pin 22 of the micro.  This is the handshaking line 
>>for bit transfers between the MX-614 and the micro.  If busted, it 
>>would halt communications which is also symptomatic of your hangup.
>>
>>Good luck, let us know what happens.
>>
>>will
>>
>>-----Original Message-----
>>From: wxsig-bounces at lists.tapr.org 
>>[mailto:wxsig-bounces at lists.tapr.org] On Behalf Of wn0x at earthlink.net
>>Sent: Monday, December 11, 2006 2:36 PM
>>To: wxsig at lists.tapr.org
>>Subject: [wxsig] T238+ Modem Problems
>>
>>I am looking for suggestions to help troubleshoot my T238+modem.  
>>
>>The T283+ works fine without the modem installed.  When I have the 
>>modem installed and selected for output the T238 gets stuck on the intro
>screen.
>>Changing the output to PEET, TNC etc eliminates the problem.
>>
>>I have checked all of the voltages on the modem and everything is correct.
>>LEDs work fine.  Five volts present on all the ICs where it should be.
>>Static precautions were taken during the build.
>>
>>Any suggestions?
>>
>>Rich - WN0X  - AP006
>>
>>_______________________________________________
>>wxsig mailing list
>>wxsig at lists.tapr.org
>>https://lists.tapr.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wxsig
>>
>>
>>
>>
>>_______________________________________________
>>wxsig mailing list
>>wxsig at lists.tapr.org
>>https://lists.tapr.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wxsig
>
>
>
>
>
>_______________________________________________
>wxsig mailing list
>wxsig at lists.tapr.org
>https://lists.tapr.org/cgi-bin/mailman/listinfo/wxsig





More information about the wxsig mailing list